tirsdag 12. mars 2013

Roots of the wikings, ny multimedial, historisk utstilling/installasjon ..

Enda en grunn til å dra til Stavanger !

Se gjerne mitt reisebrev fra Stavanger her på bloggen under turforslag.  Stavanger og deromkring er stedet hvor arkeologene gjør funn på syv av ti forsøk og hvor den historieinteresserte enkelt kan proppe seg med inntrykk i løpet av en langhelg eller en uke.  Et sterkt maktsentrum gjennom hele jernalderen uten tvil.  Nå har en historieinteressert eiendomsutvikler, Mette Wergeland, spandert det som ser ut til å være, jeg antar det mest moderne, interaktive "museum" for perioden på Sjøhuset Wergeland. Se smakebiter av utstillingen på nett;  http://www.rootsotv.no/no/om_roots_otv/index.html

Ikke minst interesant er det at, allerede på nettsiden vektlegges den røde tråden som går gjennom skandinavisk jernalder og opp til vikingtiden. Altså at vikingtiden ikke akkurat burde ha kommet som lyn fra klar himmel på det øvrige Vest-Europa.
F.eks. fant man i Stryn for et par år siden et båthus fra folkevandringstid som kunne huse et skip på størrelse med Osebergskipet.  Gleder meg til å se Roots of the wikings !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar