søndag 5. august 2012


Draken Harald Hårfagre
Flere vikingskip på vannet denne sommeren !
  
04. juni skriver Therese Espeland i Haugesunds Avis om Draken Harald Hårfagre som ble sjøsatt den samme dagen til litt mindre oppmerksomhet enn osebergkopien Saga Oseberg.  Draken Harald Hårfagre er det største vikingskipet som har vært bygget siden vikingtiden!  Det er 35 meter langt, 7,5 meter bredt og veier 30 tonn før sjøsettingen.  Etter rigging og ballast vil det veie 70 tonn !  Byggingen har foregått i det skjulte, men med dyktige håndtverkere fra mange kanter av landet og med stor troskap mot sine historiske forbilder.  Imidlertid har skipet motor til manøvrering i havner, navigasjonsutstyr og spilltank.  Prosjektet er finansiert av en historeinteressert haugesundsmann som ikke later til å bry seg om så mye oppmerksomhet. De har tenkt seg et godt stykke med den, til Istanb.., eh, Konstantinopel blant annet. 

NB. Hmm. Det begynner å bli en del av disse vikingskipene nå.  Leste i avisa Strilen om et kystmuseum på de kanter som hadde to mindre skip og et på Sunnmøre i avisa Sunnmørsposten.  Og det er jo flere vet jeg.   Har sett et på Randsfjorden og Tusenfryd hadde et, bare for å nevne noen.  Tar vi med svenske og danske skip også så har vi vel snart nok til et lite sjøslag ?   Sjøsettingen i Haugesund gikk greit. 

Se billedserie på linken til Haugesunds Avis; http://www.h-avis.no/bildeserier/bildeserier-nyhet/draken-harald-harfagre-1.7385682
                                  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar